nieuws

Marja Pruis nieuwe gastschrijver van de RUG

nieuws

Archeologische vondsten in Ten Boer te bezichtigen

Diverse archeologische vondsten zijn momenteel tentoongesteld aan de A.H. Homanstraat 23 in Ten Boer.

nieuws

Koen Schuiling: teleurstelling over Ter Apel, opluchting over Lelylijn

De Groninger burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat de spreidingswet wordt afgeschaft.

nieuws

Files in Helpman door afzetting van de Helperzoom

Er staan deze weken flinke files in Helpman. Dat is het gevolg van de afsluitingen door het werk aan de zuidelijke ringweg.

nieuws

Veel activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit

Volgende week is het de Week van de Biodiversiteit. Van woensdag 22 mei t/m zaterdag 25 mei organiseren de gemeente Groningen en acht natuurorganisaties bijna 40 activiteiten.

nieuws

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk in ’t Jatsstraat is de vierde dag ingegaan.

nieuws

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in de problemen komen door boetes of geld dat ze moeten terugbetalen.

nieuws

Brand in viskraam Sontplein snel geblust

In een viskraam op het Sontplein is donderdag aan het begin van de middag brand uitgebroken.

oogochtendshow

Rondje stad: ‘Kom op, geef ons die poort terug’

De stad Groningen zit vol verrassingen. Iemand die daar écht van alles over weet is de enige echte stadsgids Titus Akkermans. Hij is iedere maand te gast tijdens de OOG Ochtendshow om ons rond te…

nieuws

Operatie Ring Zuid: verkeersdrukte blijft toenemen

Het blijft momenteel vrij druk in en rond de stad, vanwege de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dat meldt Operatie Ring Zuid.

nieuws

De Rijdende School uitkomst voor kermiskinderen

De meikermis is in volle gang in de Groninger binnenstad. De woonwagens van het kermisgezelschap staan deze editie op het parkeerterrein van de Hoornseplas.

nieuws

Grote verschillen in kosten huwelijksceremonie op vrijdag

Hoeveel geld je kwijt bent voor een huwelijksceremonie in het gemeentehuis kan lokaal sterk verschillen. Dat blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl.

nieuws

Vrijdag onthulling mozaïeken picknicktafel naast Floreshuis

Bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte sluiten komende vrijdag het ‘jaar van Anno Smith’ af met de onthulling van een mozaïeken picknicktafel naast het Floreshuis.

nieuws

FC Groningen stopt met vrije verkoop seizoenkaarten

FC Groningen heeft de vrije verkoop van seizoenkaarten voor het seizoen 2024/2025 stilgelegd. Er is inmiddels een wachtlijst aangelegd.

nieuws

Lelylijn en Nedersaksenlijn opgenomen in regeerakkoord

De aanleg van de Lelylijn en de Nedersaksenlijn zijn opgenomen in het regeerakkoord van de partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

nieuws

Meerderheid ‘werkhervatters’ blijft na WW langer dan een jaar aan het werk

Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in april met bijna 4 procent afgenomen. Dat komt deels door een lagere instroom van nieuwe uitkeringen. Ook vonden meer mensen hun weg naar werk vanuit de…

F
U
R